FLEXIBILITEIT | KRACHT | ONtSPANNING | BALANS

Yoga

Met yoga vindt iedereen zijn uitdaging en rust

Yogalessen zijn er op gericht lichaam en geest vrij te maken van spanningen, en weer in balans te brengen. Door te leren je gedachtestroom tot rust te brengen helpt yoga je om in het nu te leven (Mindfulness). Door yoga kom je dichter bij jezelf en ontstaat er een balans tussen lichaam en geest (de gedachtestroom).

Waarom yoga?

Door yoga krijg je meer energie, leer je je beter ontspannen en omgaan met stress, vermindert vermoeidheid en leer je je beter concentreren. Ook je houding verbetert, je rug wordt soepeler je wordt sterker en leniger. Het verbetert je bloedsomloop en stofwisseling, en heeft een positief effect op je organen. Door yoga leer je jezelf beter kennen, worden eventuele blokkades opgeheven en gaat je energie weer stromen! 

Wat doe je in de lessen?

Yoga is gericht op lichaamshoudingen (asana’s), bewuste ademhaling (pranayama) en concentratie. 

De lessen beginnen met een aandachtsoefening (aarden), gevolgd door yogahoudingen (asana’s). Daarna volgt eventueel een korte meditatie of ademhalingsoefening, en wordt afgesloten met een eindontspanning. 

De yogahoudingen voeren we uit op een yogamat op blote voeten en in comfortabele kleding. Warme sokken en een trui zijn voor de eindontspanning aan te bevelen.

Voor wie is yoga?

Je hoeft absoluut niet lenig, jong of juist oud te zijn voor yoga. 

Yoga is er voor iedereen die het prettig vindt om te bewegen, te ontspannen, het hoofd even leeg te maken en fit te zijn.

 Alle houdingen voer je binnen je eigen grenzen uit en toch wordt het lichaam uitgedaagd. Iedereen kan yoga doen op zijn eigen niveau. Start gewoon met yoga!

Je bent altijd welkom voor een proefles.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 12 personen.

Yoga Stijlen bij Yoga & Bodyfit

Bij Yoga & Bodyfit geef ik meerdere stijlen yoga-les.

De meest fijne vorm van yoga vind ik Do-In Yoga. Een superfijne yogales waarbij veel aandacht is voor rug, nek en schouders. Met Do-in yoga laat je jouw energie weer lekker stromen.

Daarnaast doe ik heel graag de intensievere Vinyasa Yoga en is het superleuk om lessen te geven rondom de zwangerschap, zoals zwangerschapsyoga, partnerles, terugkomdag, yoga na de zwangerschap en babymassage.

Met trots ben ik de enige gecertificeerde Do-in yogadocent van Woerden en omstreken!

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden een aantal keer achter elkaar herhaald.

Dit zorgt ervoor dat een Vinyasa-les al snel uitdagend kan worden. Er zit veel beweging in de beoefening.

Na de Zonnegroeten volgen de asana’s zich in een flow op. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een serie oefeningen. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl.

Deze les is actief op een heel rustige manier. Zonder zonnegroeten rekken en strekken we het hele lichaam. Om de energie in de meridianen (energiebanen) door te laten stromen wordt gebruik gemaakt van speciale strekkingen, balans oefeningen, kracht oefeningen, mobiliserende oefeningen en behendigheid technieken in combinatie met meditatie, aandacht en ademhalingsoefeningen.

Door de oefeningen krijg je meer kracht en ruimte in je lichaam, zodat je je flexibeler, vitaler en energieker voelt. Met Do-in Yoga laat je jouw energie weer stromen en hef je de blokkades op die je belemmeren om intuïtief en volop in het leven te staan, waar je dicht bij jezelf blijft. Tijdens deze les is er aandacht voor oefeningen in het nek- en schoudergebied. Zo ook veel oefeningen om de rug soepel te maken of te behouden.

Met trots ben ik de enige gecertificeerde Do-in Yoga docent van Woerden en omstreken.

Zwanger in Balans Do-in yoga is de meest effectieve manier om je lichaam soepel, sterk en ontspannen te maken voor een prettige zwangerschap en een zo ontspannen mogelijke bevalling.

Klachten als rugpijn, slapeloosheid, harde buik of bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen doordat je lichaam sterker wordt en er tegelijkertijd meer ontspanning ontstaat.

De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van aangepaste yoga- en ademoefeningen die gericht zijn op houding, ontspanning, concentratie, vertrouwen in jouw lichaam en het leren kennen van je grenzen.

De lessen worden gegeven vanuit de Do-in yoga filosofie.

Ook na je zwangerschap kun je doorgaan met yoga lessen, want wat is er veel gebeurd in je lichaam en je leven na de bevalling.

Deze “yoga na je zwangerschap” les is ideaal om je energie, kracht en soepelheid weer terug te krijgen na je bevalling, en helemaal te ontspannen.

In deze les doen we rustige yogabewegingen om lichaam en geest in balans brengen. Er wordt o.a. aandacht besteed aan speciale yogahoudingen voor na de bevalling, om op een verantwoorde manier weer kracht op te bouwen.