Tijdens de zwangerschap | Na de zwangerschap | Workshops

Yoga tijdens en na de zwangerschap

Het beste van yoga en Do-in voor jou en je kindje.

Yoga tijdens de Zwangerschap

Zwanger in Balans - Do-in yoga

Zwanger in Balans Do-in yoga is de meest effectieve manier om je lichaam soepel, sterk en ontspannen te maken voor een prettige zwangerschap en een zo ontspannen mogelijke bevalling. 

We doen zonnegroeten en zachte yogahoudingen die fijn zijn om te doen tijdens je zwangerschap. Klachten als rugpijn, slapeloosheid, harde buik of bekkeninstabiliteit kunnen verdwijnen doordat je lichaam sterker wordt en er tegelijkertijd meer ontspanning ontstaat.

De les is een uur vol rust en tijd helemaal voor jezelf samen met het kindje in je buik. 

De Lessen

De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van aangepaste yoga- en ademoefeningen die gericht zijn op houding, ontspanning, concentratie, vertrouwen in jouw lichaam en het leren kennen van je grenzen. De lessen worden gegeven vanuit de Do-in yoga filosofie.

Je kan vanaf 14 weken zwangerschap op elk moment instappen, en meedoen tot het einde van je zwangerschap. Ervaring met yoga is niet nodig. Deelname op eigen verantwoordelijkheid.

Een yoga mat is aanwezig. Heb je een eigen mat, fijn wanneer je die mee neemt.

Mocht je geïnteresseerd zijn en een proefles mee willen doen, neem dan vrijblijvend contact op!

Vergoeding zorgverzekering

Sommige zorgverzekeringen vergoeden de Zwangerschapsyoga lessen. Informeer bij je zorgverzekering, ik kan een factuur voor je maken.

Meer dan alleen yoga-les

Naast de zwangerschapsyoga les organiseer ik ook workshops voor jou, je partner en je kindje.

Partnerles

Je bereid je samen voor op de bevalling. Onderwerpen zoals hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, diverse ademtechnieken die je nodig hebt tijdens je bevalling, en bevallingshoudingen je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling komen aan bod.
Ook wanneer je geen zwangerschapsyoga bij mij hebt gevolgd zijn jij en je partner welkom.
Yoga & Bodyfit - Irma Vermeij - Terugkomdag

Terugkomdag

Voor de bevallen dames organiseer ik een terugkom moment, met de baby’s erbij. Naast gezellig samenzijn en een fotomoment, zullen we ook yoga doen en zal ik een korte babymassage techniek behandelen.
Bij de terugkomdag hebben we ook thee met wat lekkers.

Workshop Babymassage

Een ontspanningsmassage voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden, is eenvoudig te leren. Babymassage biedt een moment van rust, volledige aandacht en samen genieten. De babymassage kan een positieve invloed hebben op het slaapgedrag, darmkrampjes en obstipatie, en helpt onrustige of huilbaby’s ontspannen. Een bijzondere belevenis voor moeder en kind.
Babymassage is een workshop van 2 bijeenkomsten.

Yoga na de zwangerschap

Yoga na de Zwangerschap

Ook na je zwangerschap kun je doorgaan met yoga lessen, want wat is er veel gebeurd in je lichaam en je leven na de bevalling.

Deze “yoga na je zwangerschap” les is ideaal om je energie, kracht en soepelheid weer terug te krijgen na je bevalling, en helemaal te ontspannen.

In deze les doen we rustige yogabewegingen om lichaam en geest in balans brengen. Er wordt o.a. aandacht besteed aan speciale yogahoudingen voor na de bevalling, om op een verantwoorde manier weer kracht op te bouwen. Dit doen we door spierversterkende oefeningen, bekkenbodemspieren, ademhalingsoefeningen, met als afsluiting een
eindontspanning.

Voor wie zijn de lessen?

Je kan vanaf 6-8 weken tot 5 maanden na je bevalling op elk moment instappen en meedoen tot het einde van je rittenkaart. Na een keizersnede is dat wat langer, vanaf 10-12 weken kun je instappen.

Naar gelang kun je nogmaals de lessen meedoen of overstappen naar de Do-in yoga die hier perfect op aansluit.

Ervaring met yoga is niet nodig. Deelname op eigen verantwoordelijkheid.

NB. deze lessen worden beperkt aangeboden, neem onderstaand eenvoudig contact op voor meer informatie.

Mocht je geïnteresseerd zijn en een proefles mee willen doen, neem dan vrijblijvend contact op!